ΛΥΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Τοποθέτηση Λέβητα BERIL

Διαδώστε το:

beril-installationΣας παραθέτουμε ένα παράδειγμα εγκατάστασης του λέβητα ιόντων BERIL για την θέρμανση 3όροφης κατοικίας 180m2. Για την κάλυψη των αναγκών της κατοικίας αυτής επιλέχθηκε ο λέβητας BERIL 25KW (3Φ) με μονάδα ισχύος triac και ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου CSO PID.

Ο λέβητας διαθέτει χαρακτηριστικά όπως: Δύο κανάλια μετρήσεων, ένα για τον έλεγχο της θερμοκρασίας και ένα για τα συστήματα θέρμανσης. Δυνατότητα ομαλής αλλαγής στη χειροκίνητη λειτουργία. Σύστημα ασφάλισης που επιτρέπει στο σύστημα θέρμανσης να συνεχίσει να λειτουργεί σε αυτόνομη λειτουργία χωρίς αποσύνδεση από το δίκτυο καθ 'υπέρβαση του λέβητα. Μείωση στο ελάχιστο της εξάρτησης του λέβητα από την ποιότητα του ψυκτικού υγρού. Έλεγχο λειτουργίας ώστε η μέση κατανάλωση να είναι λιγότερη από το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για τη θέρμανση.

beril-ion-heater

ΜΟΝΑΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥ TRIAC CSO με "PID"

Ο πίνακας ελέγχου CSO με "PID" βρίσκει εφαρμογή στα συστήματα θέρμανσης "BERIL". Η μονάδα ισχύος triac, η οποία αποτελεί συστατικό στοιχείο των λεβήτων ιονικής τεχνολογίας «BERIL» με ισχύ 6-33 κιλοβάτ, εξασφαλίζει στο CSO την δυνατότητα να
αλλάζει την ισχύ αθόρυβα τουλάχιστον μία φορά ανά χιλιοστό του δευτερόλεπτου, το οποίο είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του CSO (αναλογική – ολοκληρωτική - διαφορική) και την ρύθμιση των παραμέτρων της θερμοκρασίας. Έτσι επιτυγχάνεται η αποφυγή της υπερκατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας έως και 20% συγκριτικά με την απλή μονάδα ελέγχου CSO.

beril-cso

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΒΗΤΑ BERIL

Για να εγκατασταθεί σε ένα νέο ή σε ένα υπάρχων σύστημα θέρμανσης ο λέβητας ιόντων BERIL πρέπει αρχικά να υπολογίσουμε τις απώλειες του χώρου μας και να επιλέξουμε τον κατάλληλο λέβητα ιόντων BERIL. Στη συνέχεια αξιολογούμε την υπάρχουσα παροχή ρεύματος και την προσαρμόζουμε ανάλογα. Εάν προσαρμόζουμε τον λέβητα σε προϋπάρχον σύστημα θέρμανσης αφαιρούμε το νερό, πλένουμε το σύστημα θέρμανσης για να καθαρίσει καλά και με πίεση αέρος αφαιρούμε το υπόλοιπο νερό όσο γίνεται καλύτερα.

Στο συστήματος θέρμανσης υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχει:

  • κατάλληλος κυκλοφορητής
  • φίλτρο για σκληρό καθαρισμό
  • εγκατάσταση αεραγωγών σε όλες τις γραμμές
  • εγκατάσταση ομάδας ασφαλείας (βαλβίδα ασφαλείας, μανόμετρο και αυτόματος αεραγωγός) στα συστήματα θέρμανσης με δοχείο διαστολής
  • δεν συνιστάται η χρήση σωμάτων θέρμανσης από χυτοσίδηρο και αλουμίνιο (σκληραλουμίνιο)
  • δεν συνιστάται η χρήση ελασμένων μεταλλικών σωλήνων

Έπειτα συνδέουμε τον λέβητα ιόντων “BERIL” και προσθέτουμε στο σύστημα θέρμανσης τον ειδικό θερμομεταφορέα BERIL V.I.P. μέχρι 1,2 Bar, αφού γίνει η εξαέρωση και δεν υπάρχουν διαρροές. Τέλος, συνδέουμε τον λέβητα ιόντων “BERIL” με τον πινάκα έλεγχου και τον βάζουμε σε λειτουργία.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΛΕΒΗΤΑ

Η ηλεκτρική σύνδεση του λέβητα πρέπει να διενεργείται από πρόσωπα που είναι εξουσιοδοτημένα να εργάζονται με ηλεκτρικό εξοπλισμό έως 1000 V.

Η αντίσταση γείωσης πρέπει να είναι όχι περισσότερο από 4 Ωμ. Όλες οι ηλεκτρικές εργασίες να γίνονται μόνο με πολύκλωνα καλώδια χαλκού μη γανώματος με τομή που αντιστοιχεί στο φορτίο ρεύματος.  Τα άκρα των καλωδίων σύνδεσης πρέπει να είναι προσεχτικά καθαρισμένα, συμπεριλαμβανομένης της κάλυψης του οξειδίου.  Η σύνδεση των καλωδίων ισχύος πρέπει να γίνει δια συνδέσεων που έχουν επίστρωση αντιδιαβρωτικής, χωρίς πλευρικές επικαλύψεις.

ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΛΕΒΗΤΑ BERIL

ΥΠΕΡΥΘΡΗ SUNNYHEAT

Η Διέξοδος Τεχνική είναι αποκλειστικός εισαγωγέας στην Ελλάδα των πάνελ υπερύθρων SUNNYHEAT. Επενδύστε σε προϊόντα SUNNYHEAT και κερδίστε!

Κατάλογος προϊόντων...

ΛΕΒΗΤΕΣ BERIL

Είμαστε επιλεγμένοι εισαγωγείς του λέβητα ιόντων Beril. Με ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θερμαίνετε όλο το σπίτι ή το κτίριο σας!

Μάθετε περισσότερα...

ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ DUNPHY

Επίσημος αντιπρόσωπος των πρωτοποριακών καυστήρων DUNPHY τεχνολογίας αξονικού ανεμιστήρα για υψηλή απόδοση και μεγάλη οικονομία

Διαβάστε περισσότερα...