ΛΥΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ

Διαδώστε το:

energy-geothermal

Τα συστήματα γεωθερμίας συλλέγουν την αποθηκευμένη στο υπέδαφος ενέργεια με τη βοήθεια των γεωθερμικών αντλιών θερμότητας (ΓΑΘ) και εκμεταλλευόμενα τη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υπεδάφους και επιφάνειας, προσφέρουν θέρμανση το χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι.

Με τα συστήματα γεωθερμίας μπορούμε να απορροφήσουμε μέρος της ενέργειας που είναι αποθηκευμένη, στο υπέδαφος και τα υπόγεια και επιφανειακά νερά, και να την αξιοποιήσουμε για θέρμανση ή ψύξη χώρων και κτιρίων.

Η εφαρμογή της γεωθερμίας για κλιματισμό αξιοποιεί την αυξημένη αποτελεσματικότητα των Αντλιών Θερμότητας παίρνοντας από τη γη κατά τη διάρκεια του χειμώνα, την αναγκαία για την θέρμανσή μας θερμική ενέργεια και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αποβάλλοντας στη γη το πλεόνασμα θερμικής ενέργειας. Ενώ η θερμοκρασία του εδάφους στην επιφάνεια μεταβάλλεται κατά τη διάρκεια του έτους, μερικά μέτρα πιο κάτω η θερμοκρασία του, παραμένει σχεδόν σταθερή. Για παράδειγμα, στα 15 μέτρα κάτω από την επιφάνεια η θερμοκρασία του εδάφους είναι σταθερή 18ºC καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η θερμοκρασία αυτή, είναι πολύ υψηλότερη από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος το χειμώνα, πολύ χαμηλότερη από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος το καλοκαίρι και κοντά στην ιδανική θερμοκρασία για εσωτερικούς χώρους.

Τα συστήματα γεωθερμίας αποτελούνται από τον Γεωθερμικό Εναλλάκτη, την Γεωθερμική Αντλία Θερμότητας και τη Μονάδα Χώρου που βρίσκεται στο εσωτερικό του κτιρίου.

Ο Γεωθερμικός Εναλλάκτης είναι το σύστημα το οποίο απορροφά ή αποβάλλει θερμότητα στο έδαφος. Η Αντλία Θερμότητας λειτουργεί αντίστοιχα με τις αντλίες νερού μόνο που μεταφέρει, αντί για νερό, θερμική ενέργεια. Δηλαδή αντλεί ενέργεια από ένα χώρο (π.χ. θερμοκρασίας 5ºC) και την μεταφέρει σε ένα άλλο χώρο υψηλότερης θερμοκρασίας (π.χ. θερμοκρασίας 25ºC). Η πιο γνωστή Αντλία Θερμότητας είναι το ψυγείο, το οποίο αντλεί θερμική ενέργεια από τον εσωτερικό του χώρο και την απορρίπτει στο δωμάτιο που είναι εγκατεστημένο, διατηρώντας έτσι την θερμοκρασία του εσωτερικού του σε χαμηλά επίπεδα. Η ηλεκτρική ενέργεια που ξοδεύουμε για την λειτουργία της αντλίας είναι πολύ λιγότερη από αυτή που μεταφέρουμε. Η Εσωτερική Μονάδα είναι το το σύστημα που προσδίδει ή απορροφά θερμότητα από το σπίτι.

Οι Γεωθερμικές Αντλίες Θερμότητας είναι χαμηλών θερμοκρασιών και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τα κοινά σώματα των καλοριφέρ, καθώς αυτά απαιτούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες νερού, παρά μόνο με Fan Coils (Σώματα Εξαναγκασμένης Κυκλοφορίας αέρα) ή με Ενδοδαπέδια / Επιτοίχια Θέρμανση. Η Ενδοδαπέδια Θέρμανση είναι και η πιο ενδεδειγμένη καθώς εξασφαλίζει τις βέλτιστες συνθήκες θερμικής άνεσης και επιτρέπει και την εκμετάλλευση άλλων ήπιων συστημάτων όπως οι ηλιακοί συλλέκτες. Επιπλέον είναι ιδανική για χώρους με μεγάλο ύψος καθώς αποτρέπει την θερμική διαστρωμάτωση του αέρα.

Γενικά, οι Αντλίες Θερμότητας θεωρούνται ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεδομένου ότι εκμεταλλεύονται ενέργεια από την φύση!

ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ

Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ

Η Διέξοδος Τεχνική πρωτοπορεί και καινοτομεί με νέες υπηρεσίες και προϊόντα. Η ενέργεια είναι πρωταρχικό μέλημα μας!

Επικοινωνήστε μαζί μας!

ΥΠΕΡΥΘΡΗ SUNNYHEAT

Η Διέξοδος Τεχνική είναι αποκλειστικός εισαγωγέας στην Ελλάδα των πάνελ υπερύθρων SUNNYHEAT. Επενδύστε σε προϊόντα SUNNYHEAT και κερδίστε!

Κατάλογος προϊόντων...

ΛΕΒΗΤΕΣ BERIL

Είμαστε επιλεγμένοι εισαγωγείς του λέβητα ιόντων Beril. Με ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θερμαίνετε όλο το σπίτι ή το κτίριο σας!

Μάθετε περισσότερα...

ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ DUNPHY

Επίσημος αντιπρόσωπος των πρωτοποριακών καυστήρων DUNPHY τεχνολογίας αξονικού ανεμιστήρα για υψηλή απόδοση και μεγάλη οικονομία

Διαβάστε περισσότερα...