ΛΥΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ

ΗΛΙΑΚΗ ΨΥΞΗ

Διαδώστε το:

energy-solarcooling

Τα συστήματα ηλιακής ψύξης αποτελούν ιδιαίτερα ελκυστική λύση για τον κλιματισμό χώρων, δεδομένου ότι οι απαιτήσεις σε ψύξη ενός κτιρίου συμπίπτουν με την υψηλή ηλιακή ακτινοβολία. Τα συστήματα αυτά είναι φιλικά προς το περιβάλλον, τόσο ως προς τα υλικά τους αλλά και ως προς τη λειτουργία τους.

Στα συστήματα ηλιακού κλιματισμού, η διαδικασία ψύξης τροφοδοτείται από την ηλιακή ακτινοβολία. Τα συστήματα αυτά αποτελούνται από ψύκτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν ζεστό νερό θερμοκρασίας από 70 ως 110 °C για την παραγωγή κρύου νερού (7 ως 10 °C) που χρησιμοποιείται για τον κλιματισμό κτιρίων.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το ζεστό νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον κλιματισμό του κτιρίου αλλά και για την εξασφάλιση του ζεστού νερού χρήσης.

Τα συστήματα Ηλιακής Ψύξης είναι τεχνολογικά ώριμα για να ικανοποιήσουν τις καταναλωτικές ανάγκες και έχουν βρει ευρεία εφαρμογή στην ελληνική αγορά. Δεν καταναλώνουν ρεύμα με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα οικονομικά και να επιτυγχάνεται απόσβεση σε σχετικά σύντομο χρονικά διάστημα.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον, έχουν μικρότερο αντίκτυπο στην επιβάρυνση του κλίματος σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα κλιματισμού. Για κάθε 25 m2 ηλιακών συλλεκτών που εγκαθιστώνται, προκύπτει, ανά έτος, εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας άνω των 1500 kWh κατά τη διάρκεια της περιόδου ψύξης.

Τα συστήματα ηλιακού κλιματισμού που χρησιμοποιούνται μπορούν να ταξινομηθούν σε Κλειστά Συστήματα και σε Ανοικτά Συστήματα. Τα κλειστά συστήματα, που είναι τα πιο διαδεδομένα σήμερα, είναι ψύκτες που παρέχουν ψυχρό νερό το οποίο είτε χρησιμοποιείται στις κεντρικές κλιματιστικές μονάδες για να παρέχει πλήρως κλιματισμένο αέρα είτε διανέμεται μέσω ενός δικτύου ψυχρού νερού σε καθορισμένους χώρους για να ενεργοποιήσει τις τοπικές μονάδες των δωματίων. Τα ανοικτά συστήματα επιτρέπουν πλήρη κλιματισμό παρέχοντας ψυχρό και ξηρό αέρα σύμφωνα με τις απαιτούμενες συνθήκες άνεσης. Το ψυκτικό μέσο είναι πάντα νερό το οποίο είναι σε άμεση επαφή με τον αέρα.

ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ ΗΛΙΑΚΗ ΨΥΞΗ

Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ

Η Διέξοδος Τεχνική πρωτοπορεί και καινοτομεί με νέες υπηρεσίες και προϊόντα. Η ενέργεια είναι πρωταρχικό μέλημα μας!

Επικοινωνήστε μαζί μας!

ΥΠΕΡΥΘΡΗ SUNNYHEAT

Η Διέξοδος Τεχνική είναι αποκλειστικός εισαγωγέας στην Ελλάδα των πάνελ υπερύθρων SUNNYHEAT. Επενδύστε σε προϊόντα SUNNYHEAT και κερδίστε!

Κατάλογος προϊόντων...

ΛΕΒΗΤΕΣ BERIL

Είμαστε επιλεγμένοι εισαγωγείς του λέβητα ιόντων Beril. Με ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θερμαίνετε όλο το σπίτι ή το κτίριο σας!

Μάθετε περισσότερα...

ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ DUNPHY

Επίσημος αντιπρόσωπος των πρωτοποριακών καυστήρων DUNPHY τεχνολογίας αξονικού ανεμιστήρα για υψηλή απόδοση και μεγάλη οικονομία

Διαβάστε περισσότερα...