ΛΥΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Διαδώστε το:

energy-windenergy

Οι σύγχρονες τεχνολογίες ανεμογεννητριών σας επιτρέπουν να εκμεταλλευτείτε στο μέγιστο την αιολική ενέργεια. Εγκαταστήστε συστήματα μικρής ή μεγάλης κλίμακας που αποτελούν συμφέρουσα λύση για την κάλυψη των ενεργειακών σας αναγκών.

Η αιολική ενέργεια είναι πλέον προσιτή και για εγκαταστάσεις μικρής κλίμακας μετά από μια σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις όπως ο νόμος «επιτάχυνση της εγκατάστασης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας». Μια σχετικά μικρή επένδυση, ένα καλό αιολικό πεδίο και μια μικρή ανεμογεννήτρια είναι αρκετά για να εκμεταλλευτεί κάποιος αποδοτικά την αιολική ενέργεια..

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑΣ

Το μέγεθος της ανεμογεννήτριας ποικίλλει ανάλογα με την ισχύ που είναι ικανή να παράξει. Ενδεικτικά, για κάθε κιλοβάτ η διάμετρος των πτερυγίων δεν ξεπερνά τα 2-3 μέτρα. Όσες προορίζονται για σπίτια τοποθετούνται σε ύψος άνω των 10 μέτρων και σε σημείο όπου δεν εμποδίζεται ο άνεμος.

ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ

Την ενέργεια που παράγεται από το αιολικό σύστημα μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε είτε με την πώληση του ρεύματος στη ΔΕΗ είτε καλύπτοντας τις ανάγκες ενός κτιρίου. Ένα αιολικό σύστημα μικρής κλίμακας, σε συνδυασμό και με άλλα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά αυτόνομη οικία. Ήδη σε κάποια νησιά του Αιγαίου ορισμένες κατοικίες έχουν επιτύχει την ηλεκτρική τους αυτονόμηση.

Οι μικρές ανεμογεννήτριες είναι σχεδιασμένες να λειτουργούν αποδοτικά ακόμα και με σχετικά χαμηλές ταχύτητες ανέμου με μέσο όρο ταχύτητας στα 5 m/sec. Στην περίπτωση μιας ενεργειακά αυτόνομης κατοικίας, ένα σύστημα 3-4kW είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες της σε ρεύμα.

Σύμφωνα με την Greenpeace, μια μικρή ανεμογεννήτρια που αντικαθιστά μια ηλεκτρογεννήτρια σε ένα εξοχικό, συμβάλλει στο να αποφευχθεί η έκλυση δύο κιλών διοξειδίου του άνθρακα για κάθε κιλοβατώρα που χρησιμοποιούμε. Ανάλογο είναι το όφελος από την εξοικονόμηση ρεύματος του δικτύου, που κατά κύριο λόγο έχει παραχθεί από καύση υδρογονανθράκων. Ενδεικτικά, μια ανεμογεννήτρια ισχύος 1,5-2kW, με πολύ καλό αιολικό πεδίο, μπορεί να εξοικονομήσει το ρεύμα που καταναλώνει μια οικογένεια στην Αθήνα.

ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ

Για τις οικιακές ανεμογεννήτριες δεν απαιτείται οικοδομική άδεια, παρά μόνον αποδοχή των όρων σύνδεσης στο δίκτυο της ΔΕΗ Α.Ε. Στα μη συνδεδεμένα νησιά χρειάζεται ειδική άδεια από τη ΡΑΕ/ΔΕΗ. Κάτω από 20kW εγκατεστημένης ισχύος θεωρείται ήπια εγκατάσταση και δεν απαιτείται μελέτη περιβαλλοντικών όρων, εκτός εάν βρίσκεται σε περιοχή του δικτύου NATURA 2000.

ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Ένα αιολικό πάρκο είναι μια ομάδα μεγάλης κλίμακας ανεμογεννητριών στην ίδια θέση που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενέργειας. Ένα μεγάλο αιολικό πάρκο μπορεί να αποτελείται από αρκετές εκατοντάδες μεμονωμένες ανεμογεννήτριες και να καλύπτει μια εκτεταμένη περιοχή εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, αλλά η γη μεταξύ των ανεμογεννητριών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γεωργικούς ή άλλους σκοπούς. Ένα αιολικό πάρκο μπορεί επίσης να βρίσκεται στην ανοιχτή θάλασσα.

Οι χερσαίες εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας συμβάλουν σημαντικά σε μια πιο βιώσιμη, φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, όπως και κάθε άλλο έργο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, οι αιολικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής πρώτα και κύρια, στοχεύουν στην παραγωγή κέρδους. Με αυτό κατά νου, έχουμε λάβει κάθε δυνατή προσπάθεια για το σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εφοδιασμό συγκροτημάτων και συστημάτων κορυφαίας απόδοσης σύμφωνα με τις ανταγωνιστικές βιομηχανικές απαιτήσεις...

Η υπεράκτια αιολική ενέργεια αφορά στην κατασκευή αιολικών πάρκων σε φορείς του νερού για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον άνεμο. Εδώ η διαθέσιμη ταχύτητα του ανέμου είναι καλύτερη σε σύγκριση με την αντίστοιχα χερσαία. Έτσι η συμβολή της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας (από πλευράς της ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχεται) είναι υψηλότερη, και η αντίδραση της NIMBY (αντίδραση των γειτονικών κατοίκων στις νέες τεχνολογίες) είναι συνήθως πολύ ασθενέστερη. Ωστόσο, τα υπεράκτια αιολικά πάρκα έχουν σχετικά ακριβότερο αρχικό κόστος επένδυσης.

ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ

Η Διέξοδος Τεχνική πρωτοπορεί και καινοτομεί με νέες υπηρεσίες και προϊόντα. Η ενέργεια είναι πρωταρχικό μέλημα μας!

Επικοινωνήστε μαζί μας!

ΥΠΕΡΥΘΡΗ SUNNYHEAT

Η Διέξοδος Τεχνική είναι αποκλειστικός εισαγωγέας στην Ελλάδα των πάνελ υπερύθρων SUNNYHEAT. Επενδύστε σε προϊόντα SUNNYHEAT και κερδίστε!

Κατάλογος προϊόντων...

ΛΕΒΗΤΕΣ BERIL

Είμαστε επιλεγμένοι εισαγωγείς του λέβητα ιόντων Beril. Με ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θερμαίνετε όλο το σπίτι ή το κτίριο σας!

Μάθετε περισσότερα...

ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ DUNPHY

Επίσημος αντιπρόσωπος των πρωτοποριακών καυστήρων DUNPHY τεχνολογίας αξονικού ανεμιστήρα για υψηλή απόδοση και μεγάλη οικονομία

Διαβάστε περισσότερα...