ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΤΗΡΙΟ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΙΑΣΗΣ

Διαδώστε το:

green-shading

Τα συστήματα σκίασης μπορούν να συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην εξοικονόμηση ενέργειας. Σε συνδυασμό με τους κατάλληλους αυτοματισμούς διαμορφώνουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στους χώρους σας, σε κάθε περίοδο του χρόνου.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ευρωπαϊκού οργανισμού ηλιοπροστασίας με τίτλο "Εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των εκπομπών CO2 από την χρήση συστημάτων σκίασης", τα συστήματα ηλιοπροστασίας έχουν την δυνατότητα να μειώσουν σε μεγάλο βαθμό την ενεργειακή ζήτηση για θέρμανση και για ψύξη.

ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Αξιοποιείστε την ηλιακή ενέργεια για να θερμάνετε το χώρο σας κατα την χειμερινή περίοδο. Τις ηλιόλουστες χειμωνιάτικες ημέρες, η θερμοκρασία των χώρων αυξάνεται αφήνοντας τον ήλιο να μπεί μέσα από τα νότια παράθυρα και διατηρώντας τα συστήματα σκίασης ανοιχτά, κατά την διάρκεια της ηλιοφάνειας. Η φυσική θέρμανση του χώρου σας επιτυγχάνεται με τα κατάλληλα συστήματα σκίασης και την χρήση αυτοματισμών όπως αισθητήρες έντασης του ηλιακού φωτός.

ΩΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Πρίν αποφασίσετε για την αγορά ενός κλιματιστικού, εξετάστε εναλλακτικούς τρόπους δροσιάς. Τα συστήματα σκίασης όπως είναι τα τεντοσυστήματα , οι οριζόντιες περσίδες αλλά και οι ανακλαστήρες θερμότητας ανήκουν στα παθητικά συστήματα ηλιοπροστασίας και κατ’ επέκταση στις μεθόδους φυσικού κλιματισμού των χώρων.

Η επιλογή του κατάλληλου συστήματος σκιασμού γίνεται ανάλογα με το προσανατολισμό του παραθύρου. Διατηρήστε τα συστήματα σκίασης κλειστά κατά την διάρκεια της ηλιοφάνειας (ή σε μια συγκεκριμένη κλήση ανάλογα με την περίοδο αιχμής της θερμοκρασίας – 40 μοίρες, 50 μοίρες κτλ. Αντίθετα ανοίξτε τα μαζί με τα παράθυρα το βράδυ, έτσι ώστε ο αέρας του δωματίου να ανανεωθεί και η θερμοκρασία του δωματίου να μειωθεί. Προτιμείστε ανοιχτά χρώματα στις τέντες και πανιά που είναι κατασκευασμένα να προστατεύουν τον χώρο από τις έντονες ηλιακές ακτίνες UV (UVA,UVB).

ΒΕΛΤΙΣΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Αφήνοντας το φυσικό φώς να περνάει από όσον δυνατόν περισσότερες πλευρές των χώρων, επιτυγχάνουμε μεγαλύτερη επάρκεια,καλύτερη κατανομή φωτισμού και μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος. Για τη καλύτερη ρύθμιση του φυσικού φωτισμού, προτιμώνται λύσεις όπως τα κινητά στόρια, παρά κουρτίνες στα παράθυρα.

ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΙΑΣΗΣ

Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ

Η Διέξοδος Τεχνική πρωτοπορεί και καινοτομεί με νέες υπηρεσίες και προϊόντα. Η ενέργεια είναι πρωταρχικό μέλημα μας!

Επικοινωνήστε μαζί μας!

ΥΠΕΡΥΘΡΗ SUNNYHEAT

Η Διέξοδος Τεχνική είναι αποκλειστικός εισαγωγέας στην Ελλάδα των πάνελ υπερύθρων SUNNYHEAT. Επενδύστε σε προϊόντα SUNNYHEAT και κερδίστε!

Κατάλογος προϊόντων...

ΛΕΒΗΤΕΣ BERIL

Είμαστε επιλεγμένοι εισαγωγείς του λέβητα ιόντων Beril. Με ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θερμαίνετε όλο το σπίτι ή το κτίριο σας!

Μάθετε περισσότερα...

ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ DUNPHY

Επίσημος αντιπρόσωπος των πρωτοποριακών καυστήρων DUNPHY τεχνολογίας αξονικού ανεμιστήρα για υψηλή απόδοση και μεγάλη οικονομία

Διαβάστε περισσότερα...