ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΤΗΡΙΟ

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Διαδώστε το:

green-insulation

Η ενισχυμένη θερμομόνωση, εσωτερική ή εξωτερική αποτελεί το πιο βασικό και κρίσιμο βήμα στην ενεργειακή αναβάθμιση ενός κτιρίου. Με την εφαρμογή ολοκληρωμένων συστημάτων θερμομόνωσης επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας μεγάλης κλίμακας για θέρμανση και ψύξη.

Η θερμομόνωση αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του συνολικού σχεδιασμού του κτιρίου – από την άποψη της ενεργειακής απόδοσης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Επιτρέπει πληθώρα δυνατοτήτων για την αποφυγή σπατάλης ενέργειας στο συνολικό κτίριο και για τη δημιουργία ενός ευχάριστου περιβάλλοντος για τους κατοίκους.

Η κατάλληλη μόνωση σε υπάρχοντα κτίρια μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση και ψύξη κατά 60%. Αυτό το ποσοστό μπορεί να αυξηθεί αν συμπεριληφθούν, η βελτίωση της θερμικής απόδοσης των παραθύρων, η βελτίωση της θερμομόνωσης σε δώματα και οροφές στο ανώτερο μέρος του κτιρίου, και ο εκσυγχρονισμός του συστήματος θέρμανσης και ψύξης.

Όσον αφορά την άνετη διαβίωση, μια καλά μελετημένη θερμομόνωση βελτιστοποιεί τη χρήση των τοίχων και των ταβανιών σαν θερμοσυσσωρευτές, αφού η θερμότητα που αποθηκεύεται σε αυτά παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην αναθέρμανση ενός δωματίου, μετά τον αερισμό του, ενώ εξισορροπεί και τις καθημερινές μεταβολές στην θερμοκρασία.

Σε παλιότερα κτίρια οι διαφορετικές επιφανειακές θερμοκρασίες των επιμέρους στοιχείων, συχνά οδηγούν σε μεταφορά του αέρα και ασυμμετρία στη θερμική ένταση στο δωμάτιο, κάνοντας τους κατοίκους να μην αισθάνονται άνετα και να κρυώνουν. Οι σταθερές επιφανειακές θερμοκρασίες που επιτυγχάνονται με τη χρήση καλής εξωτερικής θερμομόνωσης, χωρίς παρουσία θερμικών γεφυρών αποτρέπουν την συμπύκνωση της υγρασίας του αέρα, κάνοντας την εμφάνιση υγρασίας στους τοίχους και τα άλγη παρελθόν.

Η χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση, οδηγεί αυτόματα σε χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και αερίων του θερμοκηπίου όπως το CO2. Επιπρόσθετα, μία καλή εξωτερική θερμομόνωση είναι μία μορφή προσωπικής εξασφάλισης έναντι στην παρούσα και σε μελλοντικές ενεργειακές κρίσεις.

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Η εξωτερική θερμομόνωση εφαρμόζεται αποτελεσματικά εδώ και 30 χρόνια στην Ευρώπη και την Αμερική. Είναι μια εναλλακτική εφαρμογή της συμβατικής μόνωσης και η μόνη λύση θερμομόνωσης και ανακαίνισης για τα παλιά κτίρια. Παρέχει θεαματικό θερμομονωτικό αποτέλεσμα, εξοικονόμηση ωφέλιμου χώρου, αρχιτεκτονική ελευθερία και μεγάλη ανθεκτικότητα στο χρόνο!

Η διαδικασία της εξωτερικής θερμομόνωσης περιλαμβάνει την τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών εξωτερικά από τα δομικά στοιχεία (τουβλα-μπετά ή παλιός σοβάς) και επίστρωση τους με έτοιμα λεπτά, βιομηχανικώς παραγόμενα ελαστικά επιχρίσματα.

Η εξωτερική θερμομόνωση αναβαθμίζει ενεργειακά το κτίριο, μειώνοντας την συνολική κατανάλωση του σε ενέργεια. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία 2002/91/ΕΚ τα κτίρια θα αποκτήσουν ενεργειακή ταυτότητα (Πιστοποιητικό Ενεργειακής Επιθεώρησης) η οποία θα εξαρτάται από την συνολική κατανάλωση ενέργειας σε KWh/m2. Σε όσα κτίρια δεν πληρούνται οι απαιτήσεις της ενεργειακής ταυτότητας, δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν αγοραπωλησίες και μισθώσεις ενώ η ενεργειακή ταυτότητα υψηλής κλάσης θα αυξάνει την εμπορική και θα μειώνει την αντικειμενική αξία του κτιρίου.

H ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Η θερμομόνωση από το εσωτερικό του χώρου αποτελεί μονόδρομο σε περιπτώσεις αδυναμίας κατασκευής εξωτερικής θερμομόνωσης: Λόγω ύπαρξης εμφανούς οπτοπλινθοδομής, μεσοτοιχία σε επαφή με άλλη ιδιοκτησία ή για λόγους ειδικών αρχιτεκτονικών επιλογών όπως εμφανές σκυρόδεμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επέμβαση ενεργειακής αναβάθμισης του τοίχου μπορεί να εκτελεστεί από την εσωτερική πλευρά.

Η μόνωση στο εσωτερικό εξασφαλίζει υψηλή ταχύτητα θέρμανσης του χώρου το χειμώνα ή ψύξης το καλοκαίρι. Το χειμώνα παρέχεται καλύτερη θερμική άνεση, καθώς η μετρούμενη θερμοκρασία στο εσωτερικό είναι μερικοί βαθμοί υψηλότερη και η ταχύτητα κυκλοφορίας του αέρα είναι λιγότερο αισθητή στο χώρο, σε σχέση με αυτή όταν η μόνωση είναι εξωτερική.

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος εσωτερικής θερμομόνωσης είναι η τοποθέτηση μονωτικών πλακών ορυκτοβάμβακα και επένδυση τους με γυψοσανίδα. Έτσι επιτυγχάνεται υψηλή απόδοση, ελάχιστη μείωση του ωφέλιμου χώρου και χαμηλός όγκος εργασιών άρα καθαρές και οικονομικές κατασκευές. Ο πετροβάμβακας εξασφαλίζει παράλληλα με την θερμομόνωση και την πυροπροστασία της κατασκευής, ενώ σημαντικό είναι το όφελος που προκύπτει σε ότι αφορά την ηχομόνωση και την ακουστική του χώρου.

Το μόνο μειονέκτημα συγκριτικά με την εξωτερική μόνωση είναι η χαμηλή δυνατότητα εκμετάλλευσης της θερμοχωρητικότητας της τοιχοποιίας.

ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ

Η Διέξοδος Τεχνική πρωτοπορεί και καινοτομεί με νέες υπηρεσίες και προϊόντα. Η ενέργεια είναι πρωταρχικό μέλημα μας!

Επικοινωνήστε μαζί μας!

ΥΠΕΡΥΘΡΗ SUNNYHEAT

Η Διέξοδος Τεχνική είναι αποκλειστικός εισαγωγέας στην Ελλάδα των πάνελ υπερύθρων SUNNYHEAT. Επενδύστε σε προϊόντα SUNNYHEAT και κερδίστε!

Κατάλογος προϊόντων...

ΛΕΒΗΤΕΣ BERIL

Είμαστε επιλεγμένοι εισαγωγείς του λέβητα ιόντων Beril. Με ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θερμαίνετε όλο το σπίτι ή το κτίριο σας!

Μάθετε περισσότερα...

ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ DUNPHY

Επίσημος αντιπρόσωπος των πρωτοποριακών καυστήρων DUNPHY τεχνολογίας αξονικού ανεμιστήρα για υψηλή απόδοση και μεγάλη οικονομία

Διαβάστε περισσότερα...